Gnocchi

Kartoffelgnocchi har højst sandsynligt været den tidligste form for ”pasta”, da det ikke virker så unaturligt at blande mel med vand og ælte det til små kugler og koge det i vand. Gnocchi laves med en base af forskellige former for stivelse afgørende for hvilken del...

Bolognese

Baggrund Der er praktisk talt 2 grupper af bolognese. Der er den italienske ragù alla bolognese (ofte kun kaldet ragù eller tagliatella lokalt) også er den internationale, som er meget populær i Nord- og Vesteuropa, Nordamerika, Australien og New Zealand spaghetti...

Pasta alla Carbonara

Historie Retten carbonara er formentligt opstået lige inden 2. verdenskrig. I 1950 ”La Stampa” beskrev carbonara som en ret Amerikanske officerer efterspurgte efter den allieredes befrielse af Rom i 1944. Retten blev først anerkendt som en romersk ret, da mange...

Hjemmelavet Pasta

Historie Der er en del diskussioner om hvor lang tid tilbage pasta egentligt kan spores i historien. Nogle mener at pastaen, næsten som vi kender den, blev indført da Marco Polo kom tilbage fra en af hans ture til Kina i 1271. Dog starter pastaens historie meget...