Baggrund

I min familie er der to populære opskrifter på chokoladekager, og da min far bager alt derhjemme undtagen den ene chokoladekage og min mor kun bager den ene ting, så syntes jeg at det var logisk at kalde dem for mors og fars chokoladekager. Også med en lille drillende hilsen til mine forældre.
Hjemme ved mine forældre hedder kagen “Kærnemælkskage”, da det er hovedingrediensen i bunden. Desværre har det navn også en tendens til at skræmme nogle kræsne mennesker væk i den tro at kagen kunne være sund eller noget… Derfor er der endnu én grund til at jeg kalder den en chokoladekage.

N.B. Opskriften er til en bradepande.

fars-chokoladekage

Ingredienser

9 dl. kærnemælk
600 g. mel
600 g. sukker
3 tsk. natron
4 ½ tsk. kanel
4 ½ tsk. vanilje
125 g. smeltet margarine

Bland alle tør ingredienserne i en stor skål og tilsæt derefter kærnemælken og bland igen.
Tilsæt endeligt smeltet margarine og bland godt. På denne måde opnås den bedste konsistens på kagen.

 

Glasur

165 g. flormelis
4 spsk. kakao
4 spsk. kold kaffe
200 g. smeltet margarine

 

Bagning

30-40 minutter ved ca. 175-180 grader alm. ovn.
Det varierer efter bradepandens størrelse.

Serveringsforslag

Vaniljeis
Blåbær

© Henrik Liltorp