Baggrund

I min familie er der to populære opskrifter på chokoladekager, og da min far bager alt derhjemme undtagen den ene chokoladekage og min mor kun bager den ene ting, så syntes jeg at det var logiks at kalde dem for fars og mors chokoladekager. Også med en lille drillende hilsen til mine forældre. Hjemme ved mine forældre hedder kagen “Marens Kage” simpelthen fordi min mor fik opskriften af en ældre dame, der hed Maren.

marens-kage

Ingredienser

2 æg 3 dl. (ca. 300 g.) sukker 170 g. smeltet margarine 4½ dl. (ca. 270 g.) mel 2 tsk. vanilje 1½ spsk. kakao 1½ dl. kaffe 2 tsk. bagepulver Æg og sukker piskes sammen og derefter tilsættes resten af ingredienserne.

Glasur

200 g. flormelis 150 g. kokosmel 8 spsk. (ca. 45-50 g.) smeltet margarine 1 dl. kaffe 2 spsk. kakao  

Bagning

Kagen bages ved 180 grader i 25-30 minutter. Bagetiden afhænger af hvor stor en springform eller fad kagen bliver bagt i.

© Henrik Liltorp