Min opskrift på tunmousse er inspireret fra én opskrift, som jeg har fundet på internettet, og jeg så siden hen har gjort laktosefri.

Ca. 6 portioner.

 

Ingredienser

Tunmousse:
3 dåser tun i vand
1 1/2 rødløg
3,8 dl. / 435 g. Laktosefri Fraiche 15 %
7-8 blade husblas
2 1/4 dl. Laktosefri Piskefløde 36%
75 g. stenbiderrogn eller andet rogn
Citronsaft
Salt
Evt. Chili

tunmousse

Fremgangsmåde

1. Findel tun i en skål med en gaffel.
2. Tilføj fint hakkede løg, fraiche og citronsaft og bland sammen.
3. Udblød husblas og smelt det over vandbad.
4. Tilsæt husblas og bland godt sammen.
5. Pisk fløden stiv og bland den sammen med tunmoussen, når den begynder at stivne.
6. Vend stenbiderrogn i blandingen og smag til med salt (og eventuelt chili).
7. Dæk tunmoussen med plastfolie og sæt den i køleskabet natten over til servering dagen efter.

Tilbehør

Flûtes
Rejer
Hvide asparges

© Henrik Liltorp