Baggrund

Små Æblekager har altid været en af mine favoritter af de slags kager min far bager. Derfor er de på min shortlist af opskrifter, som skulle med herpå min hjemmeside. Hvor de oprindeligt stammer fra eller hvem min far har fået opskriften ved jeg egentligt ikke, men når kagerne er gode, så er man også ligeglad. Og da man var barn havde man overhovedet ingen interesse i at vide det 🙂
Endnu en god ting ved disse kager er at det er muligt at lave dem laktosefri, uden at ændre opskriften eller ofre smag, og så er mit nutidige jeg bare glad!

små æblekager

Ingredienser

N.B. Opskrift til 12 kager. Kræver enten 24 stk. engangsbageforme eller 12 stk. genbrugelige silikone bageforme.

2-3 Æbler
1-2 Bananer
1½ tsk. Kanel
125 g. Smør eller Margarine
1 1/4 dl. (75 g.) Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 dl. (30 g.) Havregryn
1 ½ dl. (135 g.) Sukker

Fremgangsmåde

Bageformene stilles i dobbelt lag (medmindre man bruger silikone bageforme) på en bageplade. Æblerne skrælles og skæres i små tern. Bananerne skæres i tern. Æble & banan fordeles i formene, og kanel drysses over. Smørret smeltes i en gryde. De tørre ingredienser blandes i en røreskål og røres derefter sammen med smørret i gryden. Den varme dej lægges over frugten.

Bagning

Kagerne bages midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

© Henrik Liltorp