Porretærte er en betydningsfuld ret for mig, da det var den første ret, som fik mig interesseret i at lave mad. Denne opskrift er stort set som den var da jeg lærte at lave tærte i 6. klasse i hjemmekundskabstimerne.

 

Dej                                                 Fyld

65 g. Margarine                                                          2 Porrer
130 g. Mel                                                                  2 Æg
1 tsk. Salt                                                                   2 ½ dl. Mælk
2-3 spsk. Vand                                                           1 – 1 ½ løg
3-400 g. Bacon
100 g. Revet ost
Muskatnød
Salt & Peber

 

Arbejdsgang til dejen

Smelt margarine og bland det med melet, tilsæt salt og vand og ælt det.
Stil det i køleskab i mindst 30 min. Rul dejen ud og læg det i en smurt tærteform

 

Arbejdsgang til fyldet

Rens porrerne og skær dem i ringe og kog dem derefter i saltet vand i ca. 10 min. Steg samtidig bacon.
Pisk æg sammen med mælk, krydderier og tilføj til sidst snittede løg. Porrerne, baconet og blandingen hældes alt sammen ud over dejen.
Tærten bages ved 200 grader i 30 min.  Efter 20 min. drysses ost og salt og peber over.

© Henrik Liltorp